Повірку лічильників тепла буде проводити КП «Теплоенерго», а не мешканці

3-го вересня на сесії Кременчуцької міської ради був затверджений проект рішення, підготовлений головою депутатської фракції “Рідне місто” Олександром Роженком. На його переконання, намагання КП “Теплоенерго” перекласти проблему повірки загальнобудинкових лічильників на плечі мешканців було незаконним.

Цього року комунальники проведуть повірку лічильників за рахунок своїх обігових коштів, тобто тих, які виділяє місто. Олександр Роженко вважає за необхідне зобов’язати «Теплоенерго» отримати ліцензію та придбати відповідне обладнання, щоб з наступного року підприємство могло самостійно перевіряти теплові лічильники. Це буде значно дешевше, ніж щороку замовляти цю послугу у сторонніх організацій.

Розрахунки щодо внесків мешканців на повірку лічильників, яке раніше зробило КП «Теплоенерго», були завищені у рази, через що їх відхилили. На ринку така послуга коштує 1700-1800 грн, а «Теплоенерго» для деяких будинків намагалося її виставити у понад 15 тисяч! Отже, це питання більше не турбуватиме кременчужан.

Нагадаємо, що наразі близько 400 лічильників із 833, встановлених у будинках міста, підлягають повірці. Кременчужанам не доведеться збирати кошти і замовляти таку повірку завдяки принциповій позиції депутатської фракції «Рідне місто».